Angular webes keretrendszer alkalmazása az ukrán-magyar elektronikus szótár frontend részének a kialakítására - Kerek Vanessza; Керек Ванесса (Matematika és Informatika Tanszék, 2021)
Az elektronikus szótárak nagyon népszerűek, mivel használatuk könnyű, gyors és egyszerű. Munkám során éppen ezért foglalkoztam egy ukrán - magyar elektronikus szótár kialakításával, amely elkészítéséhez Angular webes keretrendszert alkalmaztam. Az Angular egy fejlesztési platform, amely a TypeScript-re épül. Az Angular a Google által kifejlesztett, nyílt forráskódú rendszer, amely dinamikus webes alkalmazásokhoz használható. Ez által leegyszerűsödik a webes alkalmazások front end fejlesztése. Használatával a HTML eszköztára kibővül. Az alkalmazások komponensei még egyértelműbben elkülönülnek egymástól. Az Angular-nak köszönhetően rengeteg felesleges kód elhagyható, így a program sokkal rövidebb és gyorsabb lesz. Az Angular egy nagyon új és fejlődő nyelv. A fejlesztők jelenleg is a keretrendszer tökéletesítésén dolgoznak. Ezért is választottuk ezt az alkalmazás elkészítéséhez, bármilyen más, már elavultnak minősülő nyelv helyett.
Застосування веб-фреймворку Angular для створення фронтеду для українсько-угорського електронного словника
Keywords: Angular keretrendszer; elektronikus szótár; веб-фреймворку Angular; електронного словника