Стан та перспективи використання потенціалу Берегівської ТГ для розвитку шкільного пізнавального туризму - Копос Роланд; Kopasz Roland (Кафедра географії та туризму, 2025)
Резюме. На сьогоднішній день, коли інформаційні технології та глобалізація набувають все більшого значення, важливо надати учням можливість пізнавати світ не лише з книжок, а також через особистий досвід, спостереження та прямий контакт з культурою та природою свого краю. Підвищення рівня краєзнавчої компетентності учнів відповідає вимогам сучасного освітнього процесу та сприяє розвитку активної громадянської позиції молодого покоління. У школі завжди є певна кількість дітей, які в потенціалі мають особливий, підвищений інтерес до туризму, для яких він при певних умовах може стати діяльним захопленням, здатним заповнити велику частину їх дозвіллєвого часу. Школа не повинна залишити без уваги цих дітей, вона повинна задовольнити їх особливий інтерес до туризму – створити для них гуртки, секції, клуби юних мандрівників. Вибір Берегівської ТГ як об'єкта дослідження зумовлений його географічними, культурними, та економічними особливостями, які створюють умови для розвитку шкільного пізнавального туризму. Мета дослідження: проаналізувати стан використання потенціалу Берегівської ТГ для розвитку шкільного пізнавального туризму та визначити його перспективи.
A Beregszászi kistérségben rejlő lehetőségek felhasználása az iskolai honismereti turizmus fejlesztésére és annak perspektívái
Keywords: Берегівська територіальна громада; шкільний пізнавальний туризм; шкільна краєзнавча екскурсія