Ринки небанківських фінансових послуг: регулювання розвитку (інституційні та аналітичні аспекти) - Бачо Роберт; Robert Bacho; Bacsó Róbert (Видавництво ТОВ "РІК-У", 2016)
Резюме. В сучасних умовах поглиблення економічних відносин важливе місце у доступі населення до фінансових послуг відіграють небанківські установи. Особливе місце цих установ в економіці держави пов’язане із специфікою надаваних ними послуг, а також їх присутністю у таких місцевостях, в яких відсутні банківські установи (кредитні спілки у селах та селищах). Розширення доступу населення до фінансових послуг стимулює фінансово-економічні відносини між суб’єктами регіональної економіки чим сприяє розвитку останньої. Монографія присвячена дослідженню проблем регулювання розвитку ринків небанківських фінансових послуг в умовах вибору Україною євроінтеграційного вектору. У монографії розкрито теоретико-методологічні основи функціонування ринків небанківських фінансових послуг, чинників впливу на їх розвиток та систематизовано проблеми, що їх характеризують. Розкрито механізм регулювання досліджуваних ринків в Україні, враховуючи існуючі моделі регулювання в країнах ЄС. Побудовано авторську методику оцінки державного та інституційного регулювання ринків небанківських фінансових послуг України та здійснено компаративний аналіз ефективності їх здійснення. Проаналізовано функціонування ринків небанківських фінансових послуг України в регіонах та оцінено рівень забезпеченості останніх цими послугами. Представлено діючу систему регулювання досліджуваних ринків у країнах ЄС на основі чого представлено заходи зі вдосконалення захисту прав споживачів на ринках небанківських фінансових послуг України в умовах реформування державного регулювання.
Монографія
Az ukrán bankon kívüli pénzügyi szolgáltatások piacainak szabályozása: intézményi és elemzési aspektusok
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006452
Keywords: Аграрний страховий пул; акціонерне товариство; Господарський кодекс України; Кредитна спілка