A jövő iskolája: innovatív digitális technológiák integrációja a tanításban - Toldi Lajos (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
Az előadás az innovatív digitális technológiák iskolai oktatásba történő integrációjának lehetőségeit és kihívásait vizsgálja. Középpontjában az adaptív tanulási rendszerek alkalmazása áll, melyek révén személyre szabott, dinamikusan módosítható tanulási útvonalak alakíthatók ki, így elősegítve a tanulói motiváció és aktív részvétel növelését. Prezentációnk bemutatja a legújabb technológiai eszközök, például a mesterséges intelligencia, virtuális és kiterjesztett valóság, valamint a nagy nyelvi modelleken alapuló, generatív mesterséges intelligencia- megoldások lehetséges szerepét az oktatási folyamatokban, miközben rávilágít az ezekkel kapcsolatos integrációs kihívásokra és jövőbeni kutatási irányokra is.
Keywords: innovatív digitális technológiák; tanítás; oktatás