Оподаткування як метод фінансового регулювання суб’єктів господарювання у глобальному масштабі - Пойда-Носик Ніна; Poyda-Nosyk Nina; Pojda-Noszik Nina (Мукачівський державний університет, 2023)
Резюме. Податки були основним предметом політичних суперечок протягом усієї історії, ще до того, як вони становили значну частку національного доходу. Відомим прикладом є повстання американських колоній проти Великої Британії (1773-1783), коли колоністи відмовилися платити податки, встановлені парламентом, у якому вони не мали права голосу. Іншим прикладом є Французька революція 1789 року, головним чинником якої був несправедливий розподіл податкового тягаря.
Keywords: податки; військовий збір; податкові реформи; податкові системи