Az Őrvidék turizmusa - Berghauer Sándor; Бергхауер Олександр (Termini Egyesület-II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2022)
Az Őrvidék az évi 30 millió (2018) turistát fogadó Ausztria legkisebb forgalommal rendelkező tartománya. Turisztikai forgalma az utóbbi másfél évtizedben átlagosan 3,1%-kal növekedett évente, és napjainkban kb. 1 millió (2019) turistát tesz ki. Ennek közel 20%-át képezik a külföldiek, a vendégek többségét tehát a belföldi turizmus adja. Mindez nem véletlen, hiszen az Őrvidék vonzerői nem a tipikus ausztriai, Alpokra épülő idegenforgalmi kínálatból kerülnek ki. A jellegzetes pannon táj elsősorban a közeli ausztriai városok lakosságát mozgatja meg.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2022/08/karpat_medence_foldrajza_e-kiadvany.pdf
Keywords: Őrvidék; turizmus; ökoturizmus