Hozzájárulás a kárpátaljai helyesírás-tanítás mindennapjaihoz - H. Tóth István; Г. Товт Іштван („RIK-U” Kft., 2018)
Szekció-előadásomban a helyesírás-tanítás problémáinak vázolásakor iránymutató fejlesztési stratégiaként nevezem meg, ezáltal is a szakmai figyelem középpontjába állítom dr. Beregszászi Anikó főiskolai tanárnak a Lehetetlent lehetni című okos kézikönyvét és figyelemre, sőt követésre méltó anya-nyelv-pedagógiai törekvéseit. Rámutatok a kontemplatív jellegű, additív szemléletű, funkcionális nyelv- és irodalompedagógiai stratégia helyénvalóságára is. A helyesírás-tanítást nem öncélú tevékenységnek, a nyelvtantanítás szolgálóleányának tekintem, hanem a nyelvhasználatra nevelés alapjaként határozom meg.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: Kárpátalja; helyesírás; tanítás