Підготовка фахівців за спеціальністю міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії в навчально-науковому інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка: виклики та перспективи - Андрєєва Ольга (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Національним брендом вищої освіти у сфері підготовки дипломатичного корпусу України вже протягом більш, ніж семи десятиліть залишається Навчально-науковий інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він бере свій початок ще в далекому, охваченому полум’ям ІІ Світової війни, 1944 році коли було створено новий факультет – міжнародних відносин, головною метою якого стала підготовка практичних працівників Міністерства закордонних справ. Якісно ж нова сторінка в історії відкрилася з проголошенням незалежності України, коли молодій незалежній державі знадобились молоді і сучасні фахівці не тільки у сфері зовнішніх зносин, але й фахівці з міжнародного права та міжнародних економічних відносин. Факультет було реорганізовано в Інститут. Указом Президента України від 30 травня 1995 року Інститут було визначено головним навчально-методичним центром з підготовки фахівців для роботи у сфері міжнародних відносин і зовнішньої політики нашої держави.
Keywords: Міжнародні відносини; Міжнародні комунікації та Міжнародно-політичне країнознавство