Mesterséges intelligencia az oktatásban - Csapóci András; Чоповці Андрій (Matematika és Informatika Tanszék, 2025)
A téma, amivel foglalkozni fogok a szakdolgozatom megírása közben, az a Mesterséges intelligencia az oktatásban. A munka kétnyelvű tartalomból, bevezetésből, négy fejezetből, kétnyelvű összegzésből, felhasznált irodalmak jegyzékéből, ábrák jegyzékéből és mellékletből áll. Az első fejezet a mesterséges intelligencia elméleti aspektusairól szól, a másodikban bemutatom hogy milyen területeken használják manapság, a harmadik fejezetben a mesterséges intelligencia előnyeit és hátrányait fogom vizsgálni, a negyedik fejezetben pedig a kérdőívet mutatom be, amit a főiskola diákjai körében osztottam ki, és annak következtetéseit. A dolgozatban fel szeretném tárni tehát, hogy a II RFKMF-en belül hogyan valósul meg az MI használata. A magas információáramlási ütemek jelentősen befolyásolják az emberek mindennapi életét, ez vezetett a mesterséges intelligencia fejlődéséhez. A mesterséges intelligencia segítségével lehetőség nyílik a tanulás személyre szabására, az anyagok adaptálására az egyéni igényekhez, valamint a tudás elsajátításának hatékonyabb folyamatának biztosítására. Az informatikai rendszerek fejlődésével egyúttal változik az új generációs pedagógusok köre is, akik számára a standard oktatási programok, amelyeket évtizedekkel ezelőtt dolgoztak ki, már nem aktuálisak és nem ösztönzőek. A kutatási téma aktualitása a mesterséges intelligencia oktatási folyamatban való alkalmazásának elméleti és gyakorlati aspektusainak elemzésére irányuló igényből fakad. Az oktatási rendszerek folyamatos fejlesztésre szorulnak, és a mesterséges intelligencia révén jelentősen javítható a tanulás minősége.
Штучний інтелект в освіті
Keywords: matematika; Mesterséges Intelligencia; oktatás; математикa; Штучний Iнтелект; освіта