Кадрова відповідність як основний фактор забезпечення якості підготовки фахівця сфери туризму - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2022)
Резюме. У статті розглянуто проблему визначення кадрової відповідності науковопедагогічних працівників, які забезпечують підготовку здобувачів за спеціальністю 242 «Туризм». Встановлено, що існуючі проблеми мають об’єктивний характер, і потрібен час для їхнього вирішення. Визначено кроки, які дозволяють зменшити їхню гостроту на даному етапі.

Abstract. The article analyses the problem of determining the personnel compliance of scientific and pedagogical workers who provide training for students of the speciality 242 “Tourism”. It is established that the existing problems are objective and need time to be resolved. Steps have been identified to reduce their relevance at this stage.
Keywords: туризм; професійна освіта в туризмі; кадрова відповідність; підготовка фахівців сфери туризму