A gazdaság fejlődésének általános tendenciái - Fodor Gyula; Фодор Дюло; Molnár Ernő (Termini Egyesület-II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2022)
A Kárpát-medence kedvező földrajzi és agroklimatikai adottságai lehetővé tették, hogy a magyar mezőgazdaság évszázadokon át Európa egyik legfontosabb élelmiszer-exportőre legyen. A térség számos mezőgazdasági és élelmiszeripari terméke (gabona, szarvasmarha, gyümölcsök, bor) már a középkortól kezdődően eljutott Európa különböző vidékeire, megalapozva az ország agráriumának további fejlődését is.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2022/08/karpat_medence_foldrajza_e-kiadvany.pdf
Keywords: gazdaság; Kárpát-medence; mezőgazdasági termékek