Puskin Jevgenyij Anyegin c. művének reáliafordítási szempontból való elemzése - Fodor Katalin; Фодор Катерина; Kateryna Fodor (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-Valerij Padjak, 2013)
Jelen tanulmány a reáliák kérdéskörével foglalkozik. Azt vizsgálja, hogy mi tartozik a reáliák tárgykörébe, valamint milyen megoldások, lehetőségek segítségével lehet reáliákat fordítani, megtartva a szavak, kifejezések kultúra-specifikus jellegét. A kutatás gyakorlati részét Puskin Jevgenyij Anyegin c. művében található reáliák fordításának elemzése képezi.
Переклад реалій роману О. Пушкіна „Євгеній Онєгін”
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/157029
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/ActaAcBereg2013_2.pdf
Keywords: Alexandr Szergejevics Puskin; Jevgenyij Anyegin; reáliafordítás