A Verbőci Református Egyházközség rövid története - Székely Marianna; Marianna Seikel; Сейкель Маріанна (Kárpátaljai Református Egyház, 2018)
Verbőc a történelmi Ugocsa vármegye, illetve a mai Nagyszölősi járás egyik magyarlakta települése, mely Feketepatak és Egres községek között terül el, 14 km-re a járási székhelytől. A 2001-es népszámlálási adatok alapján a falu lakossága 1206 fő, ebből 1088 valja magát magyar nemzetiségűnek. A helyi református egyház jelenleg (2018-ban) 840 tagot számlál.
Keywords: Verbőc; templom bezárás; református; gyülekezet