Recenzió a Menekültek, migránsok, új hazát keresők című kötetről - Császár István; Часар Іштван; Ishtvan Chasar (II. RF KMF-„RIK-U” Kft., 2021)
A migráció a jelenlegi európai politikai közbeszéd egyik fontos kérdése. Nem múlik úgy el nap, hogy ne jelennének meg olykor egymásnak ellentmondó hírek a médiában. Ezért is fontos, hogy megfelelően tájékozottak legyünk e jelenségről, aminek alapját legjobban a tudomány aktuális álláspontja adhatja. A következő recenzió a migráció kérdésével foglalkozó 2015-ös, a Debreceni Egyetemen megtartott tudományos konferencia előadásait közlő kötetet kívánja bemutatni, mely kötet mind a szakma, mind az érdeklődő közönség számára élvezetes olvasmány lehet.
Szerkesztette: Papp Klára és Kerepeszki Róbert. Debrecen, 2016. 268 oldal
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/04/lttk-tord-9.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00010505
Keywords: menekültek; migránsok; Papp Klára; Kerepeszki Róbert