A földhasználat aktuális állapota a Kárpátaljai-síkság területén és a téma alkalmazása az iskolai földrajzoktatásban - Molnár József; Молнар Йожеф (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A célunk feltárni a Kárpátaljai-alföldön kialakult földhasználat százalékos arányát napjainkban. A témaválasztást az motiválta, hogy a szakirodalom áttekintése során alig találtunk ide vágó, ezzel kapcsolatos adatokat, így, valószínűleg ezt megelőzően nem képezte korábbi kutatások tárgyát, valamint mindig is vonzottak a térképes számításokkal kapcsolatos munkák. A cél elérése érdekében végeztünk szekunder és primer kutatást is, ami azt jelenti, hogy a témához kapcsolódó szakirodalmakat felkutattuk és elemeztük, valamint Google Earth Pro program segédletével feltérképeztük és kategorizáltuk az adott célterületet.
Сучасний стан землекористування на території Закарпатської рівнини та застосування теми в шкільному навчанні географії
Keywords: Kárpátaljai-síkság; földhasználat; földrajzoktatás