Аудиторська діяльність в Україні в умовах цифрової трансформації - Наталія Москаль; Moszkály N.; Moskal N. (II. RFKMF, 2024)
Резюме. За роки існування аудиторської професії аудит став дієвим механізмом забезпечення прозорості, добросовісності та стабільності економічних суб’єктів. Сучасні облікові системи та програмні продукти дозволяють збирати, обробляти та аналізувати великі обсяги даних з високою точністю та ефективністю. Використання штучного інтелекту, машинного навчання, аналізу великих даних (Big Data), робота з хмарними сервісами та іншими цифровими інструментами стали нормою в аудиторській практиці. Цифрові технології спрощують процеси аудиту, допомагають виявляти ризики та недоліки в фінансовій звітності, а також забезпечують швидкість та точність в роботі аудиторів. Важливим аспектом є можливість аналізу фінансових даних в режимі реального часу, що дозволяє бізнесу приймати оперативні рішення на основі об'єктивної інформації.
Könyvvizsgálati tevékenységek Ukrajnában a digitális átalakulás kontextusában
Audit activity in Ukraine in terms of digital transformation
Keywords: цифрові технології; Україна