Культурні цінності сучасного суспільства у творах сучасних українських письменників - Чонка Тетяна; Chonka Tetyana; Csonka Tetyána („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Аналіз видань сучасних авторів останніх років свідчить про те, що проблеми моралі, духовності, культурного й освітнього рівня суспільства займають у них одне з чільних місць. Скільки б не заперечувався антропоцентричний стрижень в історії культури, ще раз підтверджується істина, що література пишеться для людей і про людей. Актуальним видається дослідження даної проблеми у творчості зачинателів постмодернізму в українському письменстві, адже в літературу вони прийшли як нігілісти, які кардинально змінили підхід до показу людини і суспільства у своїх творах. Зокрема, це твердження стосується творчості Юрія Андруховича, який був визнаний Патріархом постмодерної української літератури.

Abstract. The article deals with the moral and cultural problems of modern society in the collection of essays by Yuri Andrukhovych “Here was buried Fantomas”; an attempt has been made to to analyze the condition of cultural values in modern society, presented by the writer in this book; it is proved that the problems of morality, spirituality, cultural and educational level of society occupy one of the leading places in the collection of essays: by the means of irony, which reaches destructive sarcasm, the writer emphasizes that with such music, with such an attitude to literature and cinema, it is easy to lose our national identity and human dignity, because the choice of literature, music and cinema for Andrukhovych is an expression of people’ morality and culture or their complete absence.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: сучасні українські письменники; Юрій Андрухович