Термін «Дитина» в термінології сімейного права: парадигмальний вимір - Ус Ганна; Us Hanna („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Правнича термінологія характеризується відкритістю термінологічних полів. Особливо це стосується галузей права, які сьогодні перебувають на стадії активного формування. До таких належить термінологія сімейного права (далі – ТСМ), що до сьогодні ще не стала об’єктом спеціального аналізу в українському мовознавстві. У розвідці ставимо за мету розглянути термін «дитина», визначивши семантичний обсяг відповідного поняття та схарактеризувавши його гіперо-гіпонімічні зв’язки як показник системності ТСМ. Матеріалом дослідження слугує чинний Сімейний кодекс України, ЗУ «Про громадянство України», ЗУ «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», ЗУ «Про охорону дитинства», а також сучасні юридичні словники.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: термін Дитина; сімейне право