A földhasználat-változás elemzése egy kárpátaljai mintaterületen (Beregszászi-dombság) - Kinárov Krisztián; Кінаров Крiстіан; Túri Zoltán Krisztián; Gönczy Sándor; Генці Шандор (Debrecen Egyetemi Kiadó, 2019)
A legtöbb szakirodalom Beregszászi-dombság alatt azt a bádeni-szarmata korú vulkáni képződménysort érti, amely Kárpátalján a magyar–ukrán államhatár közelében húzódik. Jelen kutatásban csak a Beregszász melletti mintegy 46,7 km2nyi területű tájrészletet vizsgáltuk. A földhasználat-változás elemzéséhez nagy és szuper nagy geometriai felbontású, a vegetációs időszakban készült műholdfelvételeket használtunk fel. A felvételek kiválasztásánál fontos volt számunkra, hogy az űrtávérzékelt adatok a mintaterület egészét lefedjék.
Keywords: földhasználat-változás; Beregszászi-dombság; Kárpátalja