Verbőc (Beregszászi járás) demográfiai vizsgálata és a téma felhasználása a középiskolai földrajzoktatásban - Pap Endre; Поп Ендре (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A dolgozat témája aktuális, mivel nincsenek friss adatok a település népességéről, összetételéről. Az utolsó hivatalos népszámlálás is 2001-ben volt. A településről sem készült korábban átfogó kutatás. A dolgozat egyik fő célja megismerni és megérteni Verbőc népességföldrajzi viszonyait és alakulásait. Megvizsgálni a lakosságot a lehető legtöbb szempontból, mint például a lakosság számát és annak időbeli változását, a jelenlegi lakosságszámot, születések és halálozások számát és időbeli változásait, a természetes szaporulatot, nemek szerinti megoszlást, illetve a lakosság nemzetiségi és vallási összetételét.
Демографічна характеристика села Вербовец (Берегівський район) і використання теми при викладанні географії у загальноосвітній школі
Keywords: Verbőc; demográfia; középiskolai földrajzoktatás