Töretlenül és (szinte) változatlanul - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (A Magyar Történelmi Társulat Tanári tagozata és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, 2007)
A cím megfogalmazását jelzésértékűnek szántuk, mivel ez fejezi ki legtömörebben azt az állapotot, melyben a történelemtanítás létezik Ukrajnában, azon belül Kárpátalján, az elmúlt majd ötven évben. Az 1959 végén napvilágot látott, törvény által szabályozott szerkezeti beosztáson szinte semmit sem változtattak, csak a tartalmat töltötték meg időnként, s részben új tartalommal. A tanulmány kronológiailag haladva mutatja be az iskolai történelemtanítás történetét.
(A történelemtanítás régen és ma a k. h. 22-44º-a között, Ukrajnában)
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/139374
Keywords: történelemtanítás; oktatási reform