Труднощі українсько-угорського перекладу власних назв - Штефуца Вікторія; Stefuca Viktória („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Ономастична наука включає в себе власні імена та назви, які є носіями соціальної, історичної та традиційної культури. «Ономастичний матеріал в історико-географічних межах даної мови, в її писемних пам’ятках становить своєрідний шар лексики (ономастичну лексику), що відрізняється від усіх інших своєю екстралінгвістичною функцією, тобто функцією індивидуального знака чи функцією індивідуалізації й ідентифікації».
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: українсько-угорський переклад; власні назви