Застосування когнітивної теорії метафори у викладанні іноземних мов - Лехнер Ілона; Lechner Ilona; Ilona Lekhner (Видавництво УжНУ «Говерла», 2018)
Резюме. У цій статті я зосереджуюся на питанні – яким чином у процесі викладання іноземної мови ми можемо використати теорії, розроблені когнітивними лінгвістами в результаті проведених ними досліджень. Іншими словами, я підкреслюю практичне значення так званої когнітивної теорії метафори.
Keywords: викладання іноземної мови; концептуальна метафора; теорія концептуальної метафори