Гендерний аналіз депутатських корпусів органів місцевого самоврядування Берегівського району - Вірван Ольга; Virván Olga; Virvan Olga („RIK-U” Kft., 2020)
Резюме. Гендерні дослідження аналізують соціальні відмінності та відносини між чоловіками і жінками, які з часом здатні до змін та є відмінними у різних суспільствах. Вивчення гендерних відношень чоловіків та жінок, а не фокусування на проблемах жінок є основним завданням гендерних досліджень. В Україні гендерна рівність гарантована Конституцією України, Кодексом законів про працю в Україні, Законом України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» (2005) та іншими законодавчими актами.

Abstract. The aim of the study is to analyze the representation of women in the local municipal committee. The study examined the gender relations in the local municipalities of Berehove district. The results obtained were compared with the level of representation of women in district and county councils. An attempt was made to identify the causes of gender imbalance in public participation of women and men.
Gender analysis of the deputy corps of the local municipalities of Berehove district
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_1_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008119
Keywords: гендер; Берегівський район; депутатський склад