A nagyszőlősi Atzél-Perényi Szeretet Árvaház - Székely Marianna; Marianna Seikel; Сейкель Маріанна (Kárpátaljai Református Egyház, 2019)
A két világháború közötti időben Kárpátalján a református egyházon belül fellendült a belmissziói mozgalom. Ennek egyik jó példája volt a Nagyszőlősön megnyitott Atzél-Perényi Szeretet Árvaház, amely a református egyház berkein belül, de felekezettől függetlenül fogadott be elhagyott, árva gyermekeket.
Keywords: Nagyszőlős; árvaház; református; Kárpátalja