A kárpátaljai magyarok internetes nyelvhasználata: identitás és digitális identitás - Márku Anita; Марку Аніта („RIK-U”, 2017)
A tanulmányban a kárpátaljai magyar nethasználók közösségi portálról gyűjtött diskurzusain keresztül mutatom be, miben nyilvánul meg az identitás egy-egy eleme a digitális térben, hogyan konstruálódik a digitális identitás.

Abstract. The paper discusses how the Transcarpathian Hungarian internet users use the digital platform and the biggest social network forum – Facebook – as creative language actors, and how some parts of identity appear in the digital area.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/03/HANyK_2017_Tobbnyelvuseg_nyelvoktatas_regionalitas.pdf
Keywords: internetes nyelvhasználat; kárpátaljai kétnyelvűség; digitális identitás