Туристичний регіон чи туристична дестинація: співставлення понять - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina; Головня Сергій; Serhii Holovnia (Bид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка«, 2021)
Резюме. Туристичнi дестинації є ключовим елементом туризму як системи, куди туристи здійснюють свої поїздки і де проводять певний час. Проте єдиного визначення даного терміну немає, тому досить часто відбувається взаємозаміна понять «туристичний регіон» та «туристична дестинація». Мета даної публікації – визначити сутність такого явища як туристична дестинація та встановити її відмінність від туристичного регіону. UNWTO встановлено, що туристичну дестинацию слід розглядати як фізичний простір, в якому мандрівник проводить не менше доби, ночує і споживає туристичні послуги. Тобто, урівнює її з туристичним регіоном. Не розмежовують ці два поняття і ряд зарубіжних учених, таких як І. Зорін і А. Зорін , Н. Лейпер С. Медлік та інші.
Keywords: туристичний регіон; туристична дестинація