Токенізація економіки: обліковий аспект - Ганусич Вероніка; Veronika Hanusych; Hanuszics Veronika (II. RFKMF, 2024)
Резюме. Диджиталізація економічних відносин має багато проявів, які стосуються процесів управління, державного нагляду, бухгалтерського обліку та інших сфер. Одна із таких тенденцій полягає у частковому переформатуванні економічного простору через токенізацію окремих активів, а, часто, і бізнеспроцесів. Токенізація економіки передбачає фундаментальні зміни способів зберігання активів реальної економіки. При цьому кожному активу або бізнеспроцесу присвоюється цифровий ідентифікатор. За цифровізацію активів і бізнес-процесів відповідають смарт-контракти на основі блокчейн технологій. Це програми, в яких описано, за якими правилами створюються токени і як ними користуватися.
A gazdaság tokenizációja: számviteli aspektus
Tokenization of the economy: accounting aspect
Keywords: токенізація; економіка