Культурне розмаїття і транскордонне співробітництво, відображені в культурній діяльності повітового музею Сату-Mаре - Горват Ірина Люба; Horvat Irina-Liuba („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Процеси європейської інтеграції охоплюють дедалі більше сфер життєдіяльності країн, які ще зовсім нещодавно долучилися до політико-економічного та соціокультурного простору Європейського Союзу. Румунія чітко визначила орієнтир на входження в освітній і науковий простір Європи, здійснює модернізацію освітньої та наукової діяльності в контексті європейських вимог. Таким чином, і Повітовий музей Сату-Маре упродовж багатьох років проводить активну наукову, науково-освітню, реставраційну роботу, приймає та обслуговує відвідувачів, бере активну участь у різноманітних повітових, міжповітових та міжнародних конференціях. Соціально-політичні та економічні зміни, що сталися в країні, потребували і структурних змін у музейній справі, які б підвищили рівень використання наукового потенціалу, матеріальних ресурсів та кадрів.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: музей; Сату-Маре; транскордонне співробітництво