Перспективи еволюції культурного різноманіття світу до середини ХХІ століття - Польовий Микола; Polyoviy Mykola („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Метою повідомлення є прогнозна оцінка ступеня культурного різноманіття, яке чекає на країни світу до середини ХХІ століття внаслідок легальної міжнародної міграції. У даному повідомленні аналізується лише один, але базовий аспект культурного різноманіття – національне різноманіття в складі населення країн світу. Оцінка чисельності міжнародних мігрантів зроблена за допомогою розробленої автором моделі міграційних потоків та спирається на дані прогнозу чисельності населення країн, здійсненого ООН (за так званим «середнім сценарієм») [2]. Для розгляду у вигляді потенційних країн-джерел та країн-цілей міжнародної міграції було взято країни із поточною кількістю населення понад 5 млн. осіб.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: ХХІ століття; культурне різноманіття; еволюція