Kolláth Anna: A szlovéniai magyar nyelv a többnyelvűség kontextusában - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2013)
Kolláth Anna a szlovéniai magyar nemzeti kisebbség nyelvi helyzetének, nyelvhasználatának ismert és elismert kutatója. Több nemzetközi kutatócsoport tagjaként, illetve a Maribori Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének oktatójaként foglalkozik a muravidéki magyar nemzetrész nyelvhasználatával, oktatásának kérdéskörével. Számos tudományos monográfia, tanulmány szerzője a témában. Legújabb kötetében az utóbbi néhány év legfrissebb, legaktuálisabb kutatási eredményeit foglalja össze.
https://anyanyelv-pedagogia.hu/index.php?issue=24
Keywords: Kolláth Anna; A szlovéniai magyar nyelv a többnyelvűség kontextusában; recenzió