A COVID – 19-járvány megélése és biopszichoszociális hatása egyetemi hallgatók körében - Sándor Zita (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
A 2019 végén megjelenő Covid–19-járvány számos változást hozott az emberek mindennapjaiban. A folyamatosan változó járványügyi intézkedések, korlátozások, valamint a betegségtől való félelem nagyfokú alkalmazkodásra kényszerítette a lakosságot. Az elmúlt években számos nagyobb volumenű kutatás született, melyek kimutatták, hogy a pandémia időszakában jelentősen megnövekedett a szorongásos és hangulatzavarok aránya, valamint romlott a lakosság lelki és testi egészsége (Hossani et al 2020; Mc Bride et al 2021).
Keywords: Covid – 19; egyetemi hallgatók; pszichoszociális hatás