Фактори впливу на фінансову стійкість: класифікаційний аналіз - Бачо Роберт; Robert Bacho; Bacsó Róbert; Макарович Вікторія; Vyktorya Makarovych; Makarovics Viktória; Ганусич Вероніка; Veronika Hanusych; Hanuszics Veronika; Шебештень Едіна; Edina Shebestyen; Sebestyén Edina; et al. (ВНЗ «Національна академія управління», 2025)
Резюме. У статті проведено порівняльний аналіз наукових підходів до класифікації факторів впливу на фінансову стійкість, виокремлено суперечності та узагальнено їх сильні й слабкі сторони. Обґрунтовано доцільність інтеграції багаторівневого підходу як найбільш адаптивного до сучасних викликів. Розроблено авторську модель класифікації факторів фінансової стійкості підприємства з урахуванням багаторівневої структури впливу (макро-, мезо- та мікрорівень). Запропонована модель враховує роль цифровізації, технологічного розвитку та інституційного середовища.

Abstract. The article presents a comparative analysis of scholarly approaches to the classification of factors influencing financial stability, highlighting contradictions and summarising their strengths and weaknesses. The feasibility of integrating a multi-level approach is substantiated as the most adaptive to contemporary challenges. An original model for classifying the factors of a company's financial stability has been developed, taking into account the multi-level structure of influence (macro-, meso-, and micro-levels). The proposed model considers the role of digitalisation, technological advancement, and the institutional environment.
Determinants of financial stability: a classification-based analysis
Весь випуск: https://eco-science.net/issue/%e2%84%96-7-289-%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d1%8c-2025/
Keywords: фінансова стійкість; фактори впливу; класифікація факторів; внутрішні та зовнішні фактори; макро-, мезо-, мікрорівень