Lectures in Stylistics of the English language and Method-Guides for Seminars - Tomash Vrabel; Vrábely Tamás; Врабель Томаш (PoliPrint Kft., 2010)
Jelen kiadvány olyan előadások gyűjteménye, melyek az egyik legfontosabb elméleti filológiai tantárgy, a stilisztika fő elveit, jelenségeit és fogalmait elemzik és magyarázzák híres nyelvészek vezető koncepcióira támaszkodva. A szerző Galperin I.R. professzor koncepcióját veszi alapul, amit kiegészít több híres tudós -Amold LR., Jefimova L.R, Znamenskaya T.A., Szkrebnyev J.M.. Kuharenko V.A. stb. - értelmezésével. A könyvben található szemináriumi tervek az ajánlott irodalommal, a gyakorlati feladatokkal és a stilisztikai elemzésekhez szükséges szövegekkel elősegítik az elméleti anyag alaposabb elsajátítását.

Abstract. The current publication is a collection of lectures in Stylistics of the English language and Method-Guides for Seminars.

Резюме. Цей курс лекцій містить основні положення, явища та поняття стилістики як однієї з найважливіших теоретичних дисциплін філологічної науки. Плани семінарів із літературою, практичними завданнями й текстами для стилістичного аналізу покращать засвоєння студентами теоретичного матеріалу.
Лекції зі стилістики англійської мови та методичні вказівки для семінарів
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/133995
Keywords: stylistics; expressive means; stylistic devices; functional styles; seminars