Вплив штучного інтелекту на інформаційну безпеку у викладанні інформатики - Петрушевич Олена; Якоб Еніке; Jakab Enikő (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Інформатика, яка має широке застосування та використовується у всіх видах людської діяльності, за останнє століття, а особливо останні роки, інтенсивно розвивається. Тому одним із важливих завдань навчальних закладів є формування зростаючого покоління що орієнтується в інформаційній сфері, може правильно сприймати, аналізувати та обробляти інформацію, а також вміє використовувати комп’ютерні технології для навчання, професійної діяльності, та життєдіяльності загалом. Тому методика навчання цього предмету шкільної програми також потребує змін. Для формування в учнів стійкої навчально-пізнавальної мотивації необхідно змінити традиційний зміст навчальних предметів. Важливою є перебудова не тільки змісту навчання, а й організації навчального процесу.
Keywords: штучний інтелект; викладання інформатики; інформаційна безпека