A stratégiai költségelszámolás alkalmazása és hatásai Magyarországon a szállodaipar szereplőinek körében - Pajrok Andor; Пойрок А. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Az elmúlt évek üzleti környezetében bekövetkezett változások a verseny feltételrendszerét alapjaiban megváltoztatták. Különösen igaz ez a kelet- és közép európai térség szállodaipar szereplőire. Általános jelenség az ágazat versenykörnyezetének élénkülése, mely rákényszeríti az iparág szereplőit a kínálati szerkezet bővítésére vagy éppen a különböző tevékenységek kiszervezésére. A fogyasztói elvárások, a szolgáltatási minőség előtérbe kerülése, a rugalmas szolgáltató rendszerek terjedése, a technológia gyors fejlődése mellett a különböző folyamatok térnyerése (logisztika, beszerzés, adatfeldolgozás stb.) meghatározó hatással van a turizmusban érintett vállalkozások működésére és költségszerkezetére. A megváltozott környezetben az ágazat szereplői egyre intenzívebb minőségi és árversennyel szembesülnek, miközben a piaci nyomás egyre meghatározóbb a működésükben.
Застосування та вплив стратегічного обліку витрат в Угорщині серед суб'єктів готельного господарства
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: költségelszámolás; Magyarország; szállodaipar