Online oktatás perspektívái - Jánki Martina; Янкі Мартіна (Matematika és Informatika Tanszék, 2024)
A 21. században az információ és a tudás fogalma, valamint szerepe jelentos átalakuláson ment keresztül, amelynek igénye már a 20. században megfogalmazódott. Ez a változás magával hozza a tanár, a tanulás és a tanítás szerepének átalakulását is. A tudományos-technikai innováció és a technikai evolúció ma már kulcsszerepet tölt be életünkben. A téma aktualitása különösen abban rejlik, hogy a COVID-19 járvány radikálisan átalakította az oktatási rendszereket, széles körben elfogadottá téve a távoktatást és felgyorsítva a technológiai innovációkat. A távoktatás fejlesztésének igénye a nevelési-oktatási tevékenység számos területén megfigyelheto, az alapképzési programok alkalmazásától kezdve a távoktatási technológiák tanórán kívüli használatáig. A szakdolgozat célja, hogy megvizsgálja az online oktatás perspektíváit valamint értékelje az online oktatás hatékonyságát, hozzáférhetoségét, valamint hosszú távú szociális és akadémiai hatásait. A cél elérése érdekében számos kutatási módszert alkalmaztam: empirikus módszert – kérdoíves módszert és pedagógiai megfigyelést. A kutatás eredményeinek feldolgozása a „Microsoft Excel” felhasználásával történt.
Перспективи онлайн навчання
Keywords: online oktatás; matematika; онлайн навчання; математика