Оделетти для Химер - (:unkn) unknown (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2024)
Резюме. У сучасному літературознавстві Франції жодного автора XIX століття не досліджують у такому обсязі, як Жерара де Нерваля. Українське нервалезнавство тільки набирає обертів, символом чого є ця книжка: тут зібрані переклади поезій митця, натомість його прозовий доробок іще чекає свого дослідника. Це літературно-художнє видання може бути використане, як збірка віршів із перекладами для вивчення світової літератури XIX століття.
Три поетичні цикли Жерара де Нерваля в українському перекладі Володимира Баняса
Keywords: Жерар де Нерваль; Оделетти; Химери; український переклад; збірка віршів