A készpénz nélküli elszámolások digitalizálása: a digitális korszak új kihívásai - Loszkorih Gabriella; Лоскоріх Габріелла; Gabriella Loskorikh; Bátori Vivien; Баторі Вівіен (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
A mai gazdasági környezetben a számvitel hatékony megszervezése, beleértve a készpénz nélküli elszámolások számvitelét, a vállalkozások sikeres működésének kulcsfontosságú eleme. Ezekben az elszámolásokban a bank a pénzügyi közvetítő szerepét tölti be. Az általa nyújtott szolgáltatások az ügyfeleinek – a vállalkozásoknak, vállalkozóknak és a magánszemélyeknek – a modern gazdasági rendszer fontos részét képezik. A készpénz nélküli elszámolások eljárását törvény szabályozza. A bankokon keresztül történő készpénz nélküli elszámolások segítenek optimalizálni pénzügyi folyamataikat és csökkenteni a készpénzes tranzakcióktól származó felelősségüket, ami hozzájárul a gazdaság stabilitásához.
Keywords: digitális fizetés; digitális korszak; készpénz nélküli elszámolások