Az e-tankönyv fejezetének fejlesztése a „Racionális törtek” témakör tanulmányozásának támogatására - Pisták Dániel-János; Піштак Даніел-Янош (Matematika és Informatika Tanszék, 2023)
Az információs technológia robbanásszerű fejlődése és az internet elterjedése új lehetőségeket teremtett a digitális tartalmak tárolására és megosztására. Az elektronikus könyvtárak egyre nagyobb jelentőségre tettek szert a hagyományos könyvtárak mellett, mivel lehetővé teszik a digitális dokumentumok könnyű hozzáférhetőségét és terjesztését. Az ilyen típusú könyvtárakban tárolt anyagok sokfélesége és változatossága lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző témákban kutassanak és tanulmányozzanak. Ezenkívül a matematikai tartalmak digitalizálása is előnyös lehetőségeket nyújt. A racionális törtek, mint matematikai kifejezések, számos alkalmazási területen megtalálhatók, például a matematikában, a fizikában, az informatikában és az ingatlanügyekben. Az ilyen típusú törtek megértése és kezelése fontos szerepet játszik a számos tudományterületen és a mindennapi életben.
Розробка розділів е-підручника для підтримки вивчення теми «Раціональні дроби»
Keywords: e-tankönyv; racionális törtek; е-підручник; раціональні дроби