Порівняння культурно-туристичного потенціалу Виноградівського та Воловецького Районів Закарпатської Області - Товт Атілла; Tóth Attila (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-«RIK-U» Kiadó, 2016)
Резюме. Закарпаття має надзвичайні можливості у сфері культурного туризму, який являється невикористаним і в наш час. У даній роботі ми намагалися висвітлити можливості двох різнотипних районів Закарпатської області – гірського Воловецького та рівнинного Виноградівського району. За допомогою порівняльного аналізу типів культурно-туристичних пам’яток ми мали на меті представити переваги та недоліки культурного туризму у вищеназваних районах. Картографічні зображення, які були створені за допомогою програми ArcGIS 10.1, надають можливості для оцінки географічного розташування об’єктів дослідження.

Kárpátalja átlag feletti lehetőségekkel rendelkezik az örökségturizmus terén, de e lehetőségek a mai napig nincsenek kihasználva. Az adott tanulmányban megpróbáltuk felmérni Kárpátalja két eltérő típusú járásának lehetőségeit – a hegyvidéki Volóci és a sík vidéki Nagyszőlősi járásét. Az örökségturisztikai vonzerőcsoportok összehasonlító jellemzésével szándékunkban állt feltárni a fent említetett járások előnyeit és hátrányait az örökségturizmus terén. Az ArcGIS 10.1 szoftver segítségével létrehozott térképek lehetőséget nyújtanak a kutatási objektumok földrajzi elhelyezkedésének értékelésére is.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/03/Limes2016_netre.pdf https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006463
Keywords: Закарпаття; Виноградівський район; Воловецький район; місцевий туризм; пам'ятка