Ефективність реалізації ресурсного потенціалу регіону - Валентина Якобчук; Дмитро Кондратюк (II. RFKMF, 2024)
Резюме. Визначають кілька найбільш важливих аспектів для тлумачення категорії ефективності освоєння ресурсного потенціалу регіону:  ефективність реалізації територіального потенціалу – величина відносна;  об’єднана територіальна громада, як суб'єкт, що витягує ресурсний потенціал, діє в умовах невизначеності;  результати реалізації ресурсного потенціалу конкретної території значною мірою залежать від політики загальнодержавного та регіонального рівня;  ефективність освоєння ресурсного потенціалу певною мірою залежить від соціальних процесів, тому не можна обмежуватися лише поняттям економічної ефективності; рівень ефективності необхідно відстежувати в динаміці; при оцінці ефективності повинні враховуватися стрижневі компетенції конкретного регіону.
A régió erőforrás-potenciáljának felhasználási hatékonysága
Efficiency in Harnessing the Regional Resource Potential
Keywords: ресурсний потенціал регіону; ефективність