Філософські, соціологічні та психологічні проблеми обліку - Семанюк Віта; Vita Semaniuk; Szemányuk V. (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-"RIK-U" Kft., 2019)
Резюме. Стаття присвячена філософським, соціологічним та психологічним проблемам економіки в загальному та бухгалтерського обліку, зокрема, пов’язаних з інформатизацією суспільства і бізнесу. Розглянуто проблеми обліку в трьох аспектах: кібернетичному, фінансово-економічному, психологічному. Автор наголошує на необхідності оновлення облікової теорії, яка повинна відповідати вимогам глобалізованого постіндустріального суспільства.

A tanulmány a közgazdaságtan, különösen a számvitel filozófiai, szociológiai és pszichológiai problémáira fókuszál, amelyek a társadalom és az üzlet informatizálódásával kapcsolatban merülnek fel. A számviteli problémákat három szempontból vesszük figyelembe: kibernetikus, pénzügyi-gazdasági, pszichológiai. A szerző kiemeli a számviteli elmélet megújításának szükségességét, amelynek meg kell felelnie a globalizált posztindusztriális társadalom követelményeinek.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/02/limes-2019_tom-vi_vi-evfolyam.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008405
Keywords: бухгалтерський облік; облікові теорії; проблеми обліку