Стан кібербезпеки у світі на базі дослідження компанії Flashpoint - Вароді Наталія; Váradi Natália; Natalia Varadi; Іжак Сілвестер; Izsák Szilveszter; Sylvester Izhak (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Постановка наукової проблеми: Різке зростання кількості кібератак та витоків даних у 2023 році свідчить про необхідність більш потужних методів захисту та стратегій кібербезпеки для захисту від нових загроз у 2024 році. Мета дослідження: Оцінити сучасні кіберзагрози, проаналізувати їх розвиток у 2023-2024 роках та розробити рекомендації щодо ефективної боротьби з кіберзлочинністю, зокрема програмами-вимагачами та загрозами витоку даних. Актуальність: Значне збільшення кількості витоків даних та атак із використанням програмвимагачів у 2023-2024 роках вимагає нових підходів до захисту інформаційних систем, зокрема через зростаючу активність кіберзлочинних угруповань. Наукова новизна: Дослідження представляє нові дані про активність кіберзлочинних угруповань, таких як LockBit, та аналізує недостатньо досліджені вразливості, що ще не мають CVEідентифікаторів.
Keywords: кіберзагроза; Flashpoint; кібербезпека