Фахова підготовка майбутніх учителів іноземних мов в університетах США: Теоретико-методичні засади - Леврінц Маріанна; Lőrincz Marianna; Levrints Marianna (ТОВ «РІК−У»-Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ, 2020)
Резюме. Монографію присвячено дослідженню теоретичних і методичних засад іншомовної педагогічної освіти в США. Висвітлено ґенезу проблеми фахової підготовки вчителів-філологів, узагальнено основні науково-емпіричні й теоретико-практичні напрацювання галузі; розглянуто філософські засади підготовки учителів-філологів, закладених у методологічні підвалини педагогічної освіти США; проаналізовано підходи до розвитку фахової компетентності майбутніх учителів іноземних мов у США; представлено систему професійної підготовки вчителів-філологів в університетах США, організаційно-змістові підходи до іншомовної педагогічної освіти й особливості практичної підготовки вчителів-філологів; представлено результати вивчення сучасних тенденцій розвитку філолого-педагогічної іншомовної освіти в Україні; результати порівняльного аналізу систем підготовки вчителів ІМ в Україні та в США; окреслено можливості оптимізації підготовки вчителів-філологів в Україні з урахуванням прогресивного досвіду США. Матеріал може бути корисним викладачам вищих навчальних закладів, науковцям, управлінцям у галузі освіти, аспірантам, студентам.
Монографія
http://kmf.uz.ua/kiadvanyaink/fahova-pidgotovka-majbutnih-uchiteliv-inozemnih-mov-v-universitetah-ssha-teoretiko-metodichni-zasadi/
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008113
Keywords: професійна підготовка вчителів іноземних мов; майбутній учитель; система; освітня програма; університет; фахова компетентність; дидактичні підходи; іншомовна освіта; США