До питання про розвиток нішевого туризму в Україні - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina; Безрученков Юpiй; Bezruchenkov Yuriy (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2025)
Резюме. Напрямки й темпи розвитку туризму значною мірою залежать від зовнішнього середовища. Пандемія COVID-19 стала пусковою подією, яка повністю змінила попит і пропозицію на світовому туристичному ринку. Посилення російської агресії поглибило кризу вітчизняного сектору туризму. Його повоєнне відновлення науковці пов’язують із розвитком нішевих видів туризму, які вважають більш екологічними у ставленні до навколишнього середовища та краще адаптованими до мінливих смаків споживачів.
Keywords: нішевий туризм; туризм; Українa; війнa