Демографічна характеристика населення Берегівської ОТГ за даними перепису 2001 року - Головатюк Артем; Holovatyuk Ártem (Кафедра географії та туризму, 2024)
Об'єктом аналізу у даній кваліфікаційній роботі є демографічні особливості населення Берегівської об'єднаної територіальної громади (ОТГ) за даними перепису 2001 року. Предметом дослідження виступають структура населення, динаміка його змін, а також основні демографічні показники, що визначають соціальний та економічний розвиток даної території. Метою даної кваліфікаційної роботи є докладний аналіз даних перепису 2001 року з метою розкриття характеристик населення Берегівської ОТГ. З цією метою були поставлені такі конкретні завдання. 1) Дати характеристику Берегівській ОТГ на основі пунктів, таких як -Загальні поняття аналізу населення,: де описується що таке демографічна статистика та що вона в себе включає -Загальна характеристика Берегівської ОТГ, де дана характеристику самої ОТГ, її площа, населені пункти, населення, перелік населених пунктів громади -Охарактеризувати закон про ОТГ, що він собою являє 2) Скласти демографічний паспорт населення Берегівської ОТГ за даними перепису 2001 року, який включає в себе: -розкрити тенденції чисельності і складу населення, розподілу за віком та статтю, частки чоловічого та жіночого населення, етнічний склад, вікові коефіцієнти народжуваності -дослідити структуру народжуваності та смертності населення Берегівської ОТГ станом на 2001 рік, , щоб отримати повний образ демографічного складу населення. 3) Провести демографічно-порівняльну характеристику Берегівської ОТГ станом на 2001 на 1989 рік.. З метою дослідження зміни тенденцій Берегівської ОТГ за переписам 1989 і 2001 Року
A Beregszászi kistérség lakosságának demográfiai jellemzése a 2001-es népszámlálás adatai alapján
Keywords: демографія; населення; Берегівська ТГ; 2001; перепис населення; Beregszászi kistérség; demográfia; 2001-es népszámlálás; lakosság