A Sztálin utáni évtized – 1953–1964 (A három „triumvirátus” és a hruscsovi kilenc év): Politikai látszatenyhülés - Váradi Natália; Вароді Наталія; Natalia Varadi (II. RF KMF-„RIK-U” Kft., 2021)
Joszif Visszarionovics Sztálin 1953. március 1-jén, egy átmulatott éjszaka után összeesett és négy nappal később agyvérzésben elhunyt a Moszkva melletti kuncevói dácsájában. Halálhírét március 5-én ismertették a világgal, amit a kárpátaljai lapok is tudattak, valamint számos cikkben arról is beszámoltak, hogy halálával „hatalmas veszteség érte a szovjet népet.” Sztálin halála után a politikai harcban, mielőtt Hruscsov teljhatalmat szerzett volna, három triumvirátus váltotta egymást.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/11/karpatalja_tort_kotet_2021-11-11.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00009184
Keywords: 1953-1964; három „triumvirátus”; enyhülés; hruscsovi reformok; Kárpátalja