A részvényalapú kifizetések aktuális szerepe, számviteli megközelítése magyarországi bankszektorbeli tendenciák a részvényalapú kifizetések tekintetében - Kovács Lilla (II. RFKMF, 2024)
A munkavállalók ösztönzése és javadalmazása minden vállalat életében, minden időszakban nagyon fontos, azonban napjainkban talán minden eddiginél meghatározóbb kérdést jelent. A folyamatosan változó munkavállalói igények következtében a vállalatoknak olyan átfogó motivációs és ösztönzőrendszer kell kialakítaniuk, amely hozzájárul a munkavállalók teljesítményének javításához, valamint az elkötelezettség növeléséhez, kiemelten a képzett, rendkívül magas szaktudással rendelkező munkavállalók, valamint kulcspozícióban lévő vezetők vonatkozásában. Ezen munkavállalók olyan kompetenciákkal rendelkeznek, amelyeket a technológia és a digitalizáció fejlődése sem tud pótolni tenni sem rövid, sem várhatóan hosszabb távon. Az ilyen nagy tudással rendelkező, kulcspozícióban lévő dolgozók, vezetők javadalmazására, ösztönzésére kiválóan alkalmas lehet egy jól felépített részvényalapú kifizetési rendszer működtetése.
Актуальна роль виплат на основі акцій, підходи до обліку та тенденції виплат на основі акцій в угорському банківському секторі
The current role and accounting approaches to share-based payments, their trends in the Hungarian banking sector
Keywords: részvényalapú kifizetések; bankszektor; Magyarország