A pandémia hatása az ERASMUS+ mobilitásokra a Selye János Egyetemen - Szabó L. Dávid; Adriana Kinczerová (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Jelen tanulmány bemutatja a különféle mobilitások elméleti hátterét, valamint azok a szocializációra gyakorolt pozitív hatását. A kutatás gyakorlati részében bemutatásra kerülnek a Selye János Egyetemen megvalósult Erasmus+ mobilitások statisztikai adatai, illetve azok összehasonlítása a Covid – 19- vírus kirobbanása előtti évben (2019), a vírus kirobbanásának évében (2020), valamint az azt követő két évben (2021 és 2022).

Abstract. This study presents the theoretical background of various mobilities and their positive impact on socialization. In the practical part of the research, the statistical data of the Erasmus+ mobilities realized at János Selye University are presented, and their comparison in the year before the outbreak of the Covid – 19-virus (2019), in the year of the outbreak of the virus (2020), and in the following two years (2021 and 2022).
The impact of the pandemic on ERASMUS+ mobilities at J. Selye University
Keywords: mobilitás; Erasmus+; pandémia; hatás